10 Ağustos 2012 Cuma

Bebek Bisküvisi

Bebek ek gıdaya başladığı zaman verilebilir .

 Malzemeler
1 yemek kaşık tereyağı tuzsuz                           (ben kendim evde yapıyorum)
1 yemek kaşığı pekmez                                     ( Akseki Güçlüköy (fersin)  üzüm pekmezi ev yapımı )
1 su bardağından 3 parmak eksik pirinç unu      ( kent'in vitaminli pirinç unu kullanıyorum)

Ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz, 160 derecede 10-15 dakika yeterli  üzeri pempeleşince alıyoruz , çok ince veya çok kalın olmasın  çok lezzetli oluyor bizde yiyoruz :) 

Bebeğin altına bir örtü açıp üzerine oturtup eline 1 tane verip afiyetle yemesini zevkle izleriz.Bizimkinin örtüye tahammülü olmuyor üstüne mümkün değil :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder